Oct 3, 2008

Selamat Hari Raya!

Gambaran hari raya 'Idul Fitri di Bapuji Guest House, Davangere.
Khamis, 2 Oktober 2008.



Bersedia untuk solat sunat 'Idul Fitri berjemaah.

Takbir raya di pagi hari, sungguh syahdu.



Pak Bilal, Hairulhazuan, sedang membaca aturcara solat.



Pengalaman kali pertama membaca khutbah, alhamdulillah.

As-solatu imaduddin. Solat itu tiang agama.

Jemput makan, jangan lupa baca bismillah ye.


Pelajar lelaki malaysia JJMMC dan BDCH Davangere.


Dari kiri : Imanul Hassan, Muhammad Faizal, Abdul Rahim, dan merangkap ketua pelajar Malaysia, Kak Syarifah Nurul Akmar.

Alhamdulillah, majlis berjalan lancar. Looking forward for the next big event.

wassalam.

3 comments:

Nama Saya Alfian Arif Taib said...

Salam..
camne ko blh bagi ketua pelajar kat perempuan??bukan lelaki ke patut jadi pemimpin??

GULINGKAN DIA!!!!!!hahahaha....
keji tol....syawal yang mulia ni...
(maaflah kepada Kak Syarifah Nurul Akmar..hahaha..)

Naufal Jailani said...

salam..

bestnyer.. X sangka pulak bro Iman yang baca khutbah.. mula2 terfikir jugak.. kenapa tibe2 ada laptop kat situ.. hehe, rupanya text khutbah.. waah!! techno2 belaka..

Semoga usrah terus berjalan di sana. Kiriman salam dari usrah yang sekejap kita.. hehe..

imanulhassan said...

salam akh pian dan naufal..

ewah2, dia senior, dah setahun dia kat sini, mestila dia ketua. kami ni baru je 2 bulan, masih nak jinak2 dgn india ni hehe.

hahaha, yup btol tu dunia semakin maju, khutbah pon skrg da pakai laptop. ntah2 by the time 2014 setiap masjid kat msia dah gune text khutbah hologram.. takpon takde text langsung, baru mantap huhu~!